Sunday, 6 May 2012

tanda jodoh kita




Tanda-tanda kalau dia JODOH kita itu ada dua:

✿~  DIPERMUDAHKAN
✿~  MENDEKATKAN kita kepada Allah ..

Jika tidak ada dua-duanya, BERMAKNA dia BUKAN JODOH kita..makanya bila tanda itu tiba, BUKALAH MATA..jangan terus DIBUTAKAN CINTA..

PERCAYALAH pada Allah..percaya SUNGGUH-SUNGGUH, jangan ragu-ragu..jangan berprasangka, YAKINLAH dengan sepenuh hati..ketentuanNYA pasti yang TERBAIK..semoga itu membuat kamu BERLAPANG DADA dengan ketentuanNYA..

terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

pandangan lelaki ~



Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 misscall
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!





terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Friday, 20 April 2012

my BFF :))



hye peeps ! 
dah besawang blog ni , lama tak update :)  . ape kabo ? mesti sihat kan , kalau tak mesti tak leh baca . hehe . 

ISNIN
HASANAH dapat kol dari mak dia , cakap dia dapat interview SPA . alhamdulillah , tahniah kawan :) . apa yang aku nak cakap kan , aku sedih kalau dia pegi , walaupun tak sampai setahun kami kenai , tapi rapat macam dari kecik kami berkawan . suma masalah sedih happy kami kongsi . pagi-pagi bangun buka mata nampak dia kat sebelah , malam-malam sebelum nak tutup mata nampak dia kat sebelah . kita sentiasa bersama :)

SELASA
turun dari jabatan nak pegi kafe , terjumpa ANIS kat tangga . sembang-sembang punya sembang dia gtau dia dapat interview SPA . tahniah my bestie ! :) . kami 1 sekolah , dari form1 sampai form5 1 kelas . alhamdulillah kami dapat stadi tempat yang sama yang macam kami nak , walaupun kami berlainan kos . sekarang mungkin kita terpaksa berpisah kan kawan :( . nanti takdak dah la panggilan "gemok" hang tuh :)

RABU
satu-satunya kawan baik lelaki aku , AMIRUL . balik dari jitra , dia gtau dapat interview SPA . congrats dude ! :) . dia sentiasa ada bila aku ada masalah , dia peneman aku , dia semangat aku . serius tak penah ada kawan lelaki macam dia . 1 janji tak penah lupa , sebab tu aku masih disini :) 
awak ! ,nanti mungkin akan tersasul kalau tengok awak takdak dalam kelas , and then mesej awak ada mana ,awat tak datang kelas lagi :) hee ^_^


yess , memang bawu interview ja , tak semestinya dapat lagi . yes , memang aku buat terok , sebab depa ni kawan baik aku , kawan yang sentiasa bagi semangat bila aku down . tiap-tiap hari depa ada depan mata aku , tiap-tiap hari dok bergelak sama-sama , tiba-tiba ja takdak , tiba-tiba ja hilang dari pandangan aku , tiba-tiba rasa kekurangan . 

HASANAH , ANIS , MIRUL . hampa kawan terbaik aku . aku pasti hampa dapat . buat yang terbaik interview nanti tau :) aku sentiasa doakan untuk hampa :) sayang hampa suma <3     











terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Friday, 13 April 2012

sahabat



Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.




for all my friend ,  especially for my BFF :)




terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Thursday, 12 April 2012

halal prince charming




I don’t want to be your girlfriend . I just want to be the one you call 

your wife . Your presence will give me happiness. You will be my 

halal prince charming . Riding your horse of Taqwa . Holding onto 

the Quran in your right hand and the Sunnah in your left. I hear 

you are worth the wait, so I will wait Insha’Allah.

terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

...






I'm waiting for this words --> 


'' Will you be mine  forever?

 I promise I will take care of you until 

Jannah , InsyaAllah . 

I love you baby. ''


^_^





terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Tuesday, 10 April 2012

air mata seorang wanita




Itulah kenapa perasaan seorang wanita sangat peka. Allah menciptakannya dengan 9 perasaan dan 1 akal, maka mereka selalu mengutamakan perasaannya ketika ia hadapi sebuah permasalahan.
 
Tak hairanlah ketika perasaannya sedang sebak, air matanya pun mengalir. Bukan kerana dia lemah, tapi dengan air mata itulah ia meluahkan segala rasa yang ada didadanya beban kehidupannya dan permasalahan yang dihadapinya
 
Kenapa Allah menciptakan wanita begitu istimewa? Wanita diberikan sebuah bahu yang begitu kukuh menahan beban dunia dan isinya, dan dia jadikan bahu itu begitu nyaman dan menenangkan, ketika dia harus menopang kepala bayi yang sedang tertidur.
 
Allah menciptakan wanita dengan kekuatan untuk bertahan, ketika yang lain menyerah dan putus asa pada keadaan kerana mereka yakin akan sebuah harapan.
 
Diciptakannya mereka begitu sabar menghadapi cercaan dari bayi yang dilahirkannya dari rahim
 
Allah memberikan mereka kesabaran untuk selalu memberikan perhatian dan kasih sayang pada keluargannya walaupun dirinya letih, mereka tetap berjuang tanpa kenal lelah dan kadangkala menahan sakit namun mereka tidak pernah berkeluh kesah.
 
Cinta yang diberikan kepada putera puterinya tidak terbatas. Dia hanya tulus memberi dan tidak pernah mengharap kembali.. walau kadangkala dia disakiti dan dicaci maki namun setiap saat dan keadaannya dia begitu beerti tidak pernah sakit hati walau hatinya sering kali dilukai.
 
Wanita sebagai semangat dan kekuatan untuk membimbing suami ketika masa sulit yang dihadapinya bukankah wanita dicipta dari tulang rusuk lelaki. Bukankah tugas sebuah tulang rusuk adalah untuk melindungi jantung dan hati agar ia selalu selamat dan tak tercedera?
 
Satu kekhususan yang Allah berikan pada wanita, AIR MATA. kerana dengan air mata wanita boleh menumpahkan perasaannya bila mereka memerlukannya. Bukan sebuah kelemahan ketika wanita menangis tapi air mata itu adalah sebuah air mata kehidupan.
 
‘Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia”. (Al-Hadith)
 
Oleh kerana itulah wahai ikhwan jadikan jangan kau siakan wanita. Ingatlah kau juga dilahirkan dari rahim ibumu yang juga seorang wanita, jika kau melukai hati wanita itu sama halnya kau lukai hati ibumu.
 
Jadi, lelaki dan wanita ada kelebihan dan kekurangan.Itulah sebab kita di jadikan supaya dapat melengkapi antara satu sama lain. Segala amalan yg kita lakukan tetap akan di balas walau sebesar zarah.

terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Sunday, 18 March 2012

animal - neon trees




Here we go again
I kinda wanna be more than friends
So take it easy on me
I’m afraid you’re never satisfied.

Here we go again
We’re sick like animals
We play pretend
You’re just a cannibal

And I’m afraid I wont get out alive
No I won’t sleep tonight

CHORUS:
Oh, oh
I want some more
Oh, oh
What are you waitin’ for?
Take a bite of my heart tonight
Oh oh
I want some more
Oh oh
What are you waitin’ for?
What are you waitin’ for?
Say goodbye to my heart tonight

Here we are again
I feel the chemicals kickin’ in
It’s gettin’ heavier
I wanna run and hide
I wanna run and hide

I do it every time
You’re killin’ me now
And I won’t be denied by you
The animal inside of you

CHORUS:
Oh, oh
I want some more
Oh, oh
What are you waitin’ for?
Take a bite of my heart tonight.
Oh oh
I want some more
Oh oh
What are you waitin’ for?
What are you waitin’ for?
Say goodbye to my heart tonight

Hush, hush
The world is quiet
Hush, hush
We both can’t fight it
It’s us that made this mess
Why can’t you understand?
Whoa, I won’t sleep tonight

I wont sleep tonight
Here we go again
Here we go again
Here we go again

CHORUS
Oh, oh
I want some more
Oh, oh
What are you waitin’ for?
Take a bite of my heart tonight.
Oh oh
I want some more
Oh oh
What are you waitin’ for?
What are you waitin’ for?
Say goodbye to my heart tonight.

Oh, oh
I want some more
Oh, oh
What are you waitin’ for?
Take a bite of my heart tonight.
Oh oh
I want some more
Oh oh
What are you waitin’ for?
What are you waitin’ for?
Say goodbye to my heart tonight.

Oh, oh
I want some more
Oh, oh
What are you waitin’ for?
Take a bite of my heart tonight.
Oh oh
I want some more
Oh oh
What are you waitin’ for?
What are you waitin’ for?
Say goodbye to my heart tonight




terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Wednesday, 7 March 2012

no tilte





you are the one who broke my heart
you are the reason my world fell apart
you are the one who make me cry 
yet , im still in love with you
and i dont know why

the hardest thing i will never do
when the one that i love
love someone else

i keep myself busy with the thing i do
but everytime i pause 
i still thinking of you

MOVING ON ?
yess , i can and im sure to do it !
i will let you with ......

im happy for you :)










terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Monday, 5 March 2012

kawan :)










kata mak,

KAWAN tu  ibarat lebah, 
habis madu sepah dibuang....... 


kata abah, 
KAWAN tu  umpama bunga ros, 
dipandang cantik dipegang sakit..... 


kata atuk, 
KAWAN tu  seperti air 
terus mengalir..... 


kata  nenek, 
KAWAN tu bak bulan 
dipuja dan disanjung  tp nun jauh di sana.... 


kate sedara, 
kawan  tu  macam makanan, 
kawan  makan  kawan!! 

kata abang, 
KAWAN tu seperti lembu 
mengikut saje ape dikata........ 

kata  kakak, 
KAWAN tu tak ubah macam durian 
bau je busuk tp sedap dimakan.... 

kata adik, 
KAWAN tu macam biskut 
sekejap ade sekejap takde....... 

kata aku, 
kawan tu tak kisahlah macam mane.. 
walaupun dia IBARAT LEBAH,UMPAMA BUNGA ROS,SEPERTI AIR,BAK  BULAN,SEPERTI 
LEMBU,TAK UBAH MACAM DURIAN & MACAM BISKUT!!! 

dia tetap kawan... 

tau tak sebab ape??? 
sekali aku dah kawan ngan dia 
selamanye dia ttp kawan aku ..



terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Tuesday, 21 February 2012

sahabat sejati




Rasulullah saw pernah berpesan: “Agama seseorang itu terletak di atas agama atau jalan yang dipilih oleh rakannya”. Oleh itu kita hendaklah berhati-hati dalam memilih siapa yang harus dijadikan sahabat.

Apakah ciri-ciri sahabat yang baik? Seorang bijak pandai berpesan kepada anak lelakinya:“Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut” :
    • Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu.
    • Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu.
    • Jika engkau memerlukan pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu.
    • Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik.
    • Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu.
    • Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;
    • Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya.
    • Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menanyakan kesusahan kamu.
    • Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu.
    • Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu.
    • Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu.
    • Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.

TUHAN aturkan antara kita 1 pertemuan ditetapkan 2 hati. Dalam 2 hati diberikan 3 rasa :
SAYANG, KASIH & KASIHAN. Dalam 3 rasa itu dselitkan 4 tujuan:
BERKENALAN, BERTEMAN, BERKAWAN, &  BERSAMA. Dalam 4 perkara itu tersembunyi 5 perkataan, iaitu:
TEMAN BAIK SELALU DI SISI. Dalam 5 prkataan itu tersmbunyi 6 impian iaitu :
SAYANG, KEKAL, SETIA, MENGERTI, MENGHARGAI, & MENGINGATI. Dalam 6 impian itu trsimpul 7 huruf keramat iaitu :
SAHABAT”.



terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

Saturday, 18 February 2012

someone like you



I heard
That you're settled down
That you
Found a girl
And you're
Married now

I heard
That your dreams came true.
Guess she gave you things
I didn't give to you

Old friend
Why are you so shy?
Ain't like you to hold back
Or hide from the light

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead."
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead,
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday
It was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise
Of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known
How bittersweet this would taste?

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"

Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead




terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)

sweet video :)






" elia , on bluetooth laptop jap , aku nak anta video best kat ang "
" video apa ? "
" adala , video best , buka la cepat "
" yela yela "


( sebelum tu PAUSE music blog kat bawah sekali ye ! ^^ )




will you marry me ???


kawan ^^


propose :)


*camna ?? SWEET kan ? auwww :D  #tersenyum sorang-sorang bila tengok :D
*babe , ada maksud tersirat ke di sebalik video ni ? >< haha  #saja perasan :D
*apepun thank dude bagi aku tengok video ni :) tiba-tiba rasa nak kawen awai #opsss terlebih suda . haha

* kami KAWAN a.k.a BFF a.k.a ADIK BERADIK okay ^^


sayang hang sangat kawan ! :))









terima kasih baca entry elia , tunggu episod seterusnya :)